В Умані відзначили День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

З нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 13 грудня 2019 року о 10.00 за участю студентів навчальних закладів, громадськості міста та членів міської організації Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю «Союз Чорнобиль України» покладено квіти до пам`ятника «Чорнобиль 1986».

Об 11.00 годині  урочистості продовжено в сесійній залі адмінбудинку Уманської міської ради. В урочистостях взяли участь учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, вдови померлих ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС, представники громадських організацій ветеранів та чорнобильців, керівництво та громадськість міста, депутати міської ради, представники підприємств, установ, організацій та навчальних закладів міста.

Під час урочистостей вшановано хвилиною мовчання пам’ять загиблих та померлих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Секретар Уманської міської ради Кирилюк Л.М. вручила Почесні грамоти виконавчого комітету Уманської міської ради з матеріальною допомогою 8 учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 4 особам Подяки міського голови та 6 осіб отримали Почесні грамоти управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради. Голова Уманської міської організації Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю «Союз Чорнобиль України» Березовський Ю.Т. вручив відзнаки «За заслуги» 5 учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 2 особам вручено орден «За розбудову України», 6 особам – орден «Рятівник» та  4 особи отримали Грамоти Уманської міської організації Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю «Союз Чорнобиль України».

По закінченню урочистої частини з концертним вітанням виступили студенти Уманського обласного музичного училища ім. П.Демуцького та КВНЗ «Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т. Г. Шевченка».

В рамках цієї дати в закладах освіти проведено тематичні уроки, конкурси учнівських творів, зустрічі учнів з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, в бібліотечних закладах міста створено тематичні книжкові полички про Чорнобильську катастрофу та уманчан – учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. В усіх релігійних конфесіях проведено молебні за живих ліквідаторів аварії на ЧАЕС та панахиди за померлими. Лежачих хворих ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС відвідано вдома з врученням матеріальної допомоги та продуктових наборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *