3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Державна служба зайнятості відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» сприяє працевлаштуванню громадян з інвалідністю (у тому числі шляхом розумного пристосування існуючого або створення нового робочого місця) відповідно до їх професійних навичок, знань, індивідуальної програми реабілітації та з урахуванням побажань щодо умов праці. Особи даної категорії – такі ж клієнти служби зайнятості, як і всі інші, тому їм, також, надається весь комплекс соціальних послуг:

– підбір підходящої роботи;

– організація професійного навчання (на замовлення роботодавців) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності;

– залучення до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру;

– сприяння в започаткуванні власної справи;

– інформаційні, профорієнтаційні та юридичні консультації тощо.

Протягом січня-жовтня 2019 року мали статус безробітного 275 осіб з інвалідністю, з них: 129 –  жінки, 67 – молодь, віком до 35 років; 247 осіб даної категорії отримували допомогу по безробіттю. З початку року знайшли роботу за допомогою центру зайнятості 55 осіб  з інвалідністю, в тому числі 3 особи відкрили власну справу; проходили професійне навчання за направленням центру зайнятості – 26 осіб даної категорії, 12 – брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Станом на 20 листопада на обліку перебувають 119 осіб з інвалідністю:

До уваги шукачів роботи, які мають інвалідність!

Як зареєструватись у службі зайнятості

Підбір підходящої роботи для осіб з інвалідністю здійснюється відповідно до їх професійних навичок, знань, індивідуальної програми реабілітації та з урахуванням побажань щодо умов праці.

Перелік документів необхідних для реєстрації в центрі зайнятості особам з інвалідністю:

•          паспорт;

•          трудова книжка;

•          облікова картка платника податків;

•          документ про освіту;

•          пенсійне посвідчення (за наявності);

•          довідка до акту огляду МСЕК;

•          індивідуальна програма реабілітації інваліда (за наявності).

За допомогою сервісу «Електронна черга» Ви можете самостійно, не витрачаючи зайвого часу, записатись на відвідування https://www.dcz.gov.ua/EReception/#/about.

Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *