Перенесення робочих днів у грудні 2019 року

З метою забезпечення раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування у 2020 році 1 січня — Нового року Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням від 10 січня 2019 року №7-р рекомендує керівникам підприємств, установ та організацій перенести в порядку та на умовах, визначених законодавством, робочі дні з:

– понеділка 30 грудня на суботу 21 грудня;

– вівторка 31 грудня на суботу 28 грудня.

Таке перенесення сприятиме раціональному використанню робочих днів, завчасному плануванню працівниками свого відпочинку та дозвілля, не призведе до зменшення тривалості робочого часу впродовж року, а також не спричинить змін щодо фонду заробітної плати, обсягів виробництва, надходжень бюджетних коштів.

Отже, на святкування нового 2020 року пропонується утворити чотириденні канікули з 29 грудня 2019 року по 1 січня 2020 року.

Ці рекомендації стосуються працівників підприємств, установ і організацій, яким установлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю (за винятком органів Пенсійного фонду України, Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта”, Державної казначейської служби та банківських установ).

У разі прийняття рішення про перенесення робочих днів роботодавець за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації видає відповідний наказ не пізніше, ніж за два місяці до настання таких днів.

За консультаціями звертайтеся в управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за адресою: вул. Садова, 9, кабінет № 25 (телефон 3-68-41).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *