Спільне засідання з питань заробітної плати

26 вересня 2019 року відбулося чергове спільне засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Основним питанням, яке розглядалось, було питання стану виплати заробітної плати працівникам, сплати обов’язкових податкових платежів в закладах охорони здоров’я міста.

Так, станом на 1 вересня 2019 року заборгованість із виплати заробітної плати перед медичними працівниками міста становила 4735,6 тис.грн. Протягом місяця виплачено майже 4 млн. грн. Враховуючи значну соціальну важливість даної ситуації, залишок  заборгованості за липень місяць та протермінової за серпень та вересень планується виплатити за рахунок очікуваного перевиконання міського бюджету. Дані зміни до міського бюджету будуть винесені на позачергову сесію Уманської міської ради 27 вересня 2019 року. Керівниками медичних установ розроблені заходи щодо економічного  і раціонального використання бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни.

Також розглянуто інформацію Пенсійного фонду України щодо аналітично-моніторингових досліджень по страхувальникам за липень 2019 року. Заслухано 2 суб’єкти господарювання міста, в яких мало місце нарахування заробітної плати працівникам в розмірі меншому за мінімальний.

За підсумками засідання надано відповідні доручення, спрямовані на вирішення питань порядку денного.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *