“Гармонія” єднає лідерів громадського суспільства

Громадська організація «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «Гармонія» за підтримки Міністерства соціальної політики України, Фонду соціального захисту інвалідів на виконання програми «Соціальний захист осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів в Україні» Всеукраїнської організації осіб з інвалідністю «Гармонія» провела  всеукраїнські семінари  «Розвиток підприємництва серед осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів. Обмін досвідом» та "Підвищення рівня кваліфікації керівників, спеціалістів та членів організації – «Школа лідерів».

Заходи проходили з 6 по 9 вересня 2019 року за адресою: Херсонська обл. Голопристанський р-н, с. Приморське.

Метою заходів стало всебічне обговорення питань розвитку підприємництва, створення нових робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів. Розгляд законодавчих актів України щодо соціального захисту осіб з інвалідністю даної нозології, питань співпраці з органами влади та органами місцевого самоврядування в Україні. Обмін  досвідом.

 Відкрив семінар Президент ГО «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «Гармонія», кандидат економічних наук, професор, Заслужений працівник соціальної сфери України Юрій Антропов, порушив ряд проблемних питань щодо соціального захисту осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради та модератор семінарів Галина Кучер зазначила, що питання розвитку підприємництва та зайнятості осіб з інвалідністю, набутої внаслідок психічних розладів є актуальним питанням сьогодення.

На семінарі спікерами виступили : Ракша О.О. – директор Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Задорожна В..В. – заступник директора Голопристанського центру зайнятості, Матушевський Б.М. – лікар-психіатр Херсонської обласної лікарні, Бутрим І.М.- начальник відділу обслуговування громадян УПФУ у Херсонській області, Князева О.В. – заступник директора Департаменту соціального захисту населення Херсонської ОДА.

Семінари безумовно залишили гарні враження, кращі надбання та досвід по роботі з людьми з особливими потребами поширюватиметься по Україні, а підготовлені пропозиції вкотре привернуть увагу владних структур до створення умов для комфортного життя в соціумі особам з інвалідністю.

Підсумовуючи виступи, Президент ГО «ВООІ» «Гармонія» Юрій Антропов запропонував всім подати свої пропозиції, які будуть направленні за результатами роботи семінару у вищі органи влади для врахування під час внесення змін до чинного законодавства.

У вільний від занять час люди з інвалідністю, які представляють регіональні відокремлені підрозділи ВООІ «Гармонія», мали змогу помилуватись південним сонцем та оздоровитись морським повітрям.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *