НА УМАНЩИНІ ВІДБУВСЯ ВІЗИТ ФАХІВЦІВ ПРОБАЦІЇ ДО СТАРОБАБАНІВСЬКОЇ ВИПРАВНОЇ КОЛОНІЇ (№92)

Фахівці Уманського міськрайонного відділу філії Центру пробації в Черкаській області 14 серпня відвідали Старобабанівську виправну колонію (№92).  Метою зустрічі із засудженими, що відбувають покарання в колонії, були відпрацювання заходів в рамках пенітенціарної пробації, їх підготовка до звільнення, моніторинг проблемних питань засуджених, які готуються до звільнення, та їхніх можливих потреб після звільнення.

Момент звільнення засудженого має досить важливе значення для нього, оскільки він стикається з рядом проблем, які самотужки вирішити не просто. Саме тому, на допомогу приходить служба пенітенціарної пробації, яка своїм прямим обов’язком допомагає особі, яка звільняється від відбування покарання у виді обмеження волі чи позбавлення волі на певний строк. Така допомога полягає у належному «поверненні» такої особи до соціуму після тривалої чи короткострокової ізоляції від суспільства.

З початку року двом засудженим, які звільнялися зі Старобабанівської виправної колонії (№92), за допомогою Уманського міськрайонного відділу філії Центру пробації в Черкаській області було з’ясовано можливість проживання після звільнення в м. Умані та одному засудженому надано допомогу у його працевлаштуванні. 

Під час зустрічі присутнім були надані ґрунтовні консультації фахівцями пробації: яким чином відновити свій паспорт за допомогою персоналу пробації, чи пробація зможе допомогти офіційно працевлаштуватись, до кого звернутись, щоб стати на облік в уповноваженому органі пробації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *