З 1 жовтня 2019 року стартує монетизації пільг на житлово-комунальні послуги

16 липня 2019 року в управлінні праці та соціального захисту населення відбулось засідання з головами ветеранських організацій, учасників АТО та  сімей загиблих учасників АТО, чорнобильців, дітей війни  та ветеранів.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер доповіла про зміни в законодавстві щодо запровадження з 1 жовтня 2019 року монетизації пільг на житлово-комунальні послуги. Повідомила, що наразі працівниками управління проводиться перевірка актуальності номерів мобільних телефонів пільговиків, які занесені до Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги, та проводиться збір інформації про номери мобільних телефонів.

Галина Михайлівна зазначила, що монетизація пільг відбуватиметься за зразком монетизації субсидій через Ощадбанк двома способами:

  • у безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок обліковий запис пільговика в АТ «Ощадбанк», який буде здійснювати переказ коштів на рахунки управителів, організацій надавачів послуг (без звернення пільговика). Зекономлені кошти за підсумками опалювального періоду будуть перераховані на особистий рахунок пільговика в Ощадбанку;
  • у готівковій формі за бажанням пільговика, для цього пільговику необхідно звернутися з заявою в управління праці та соціального захисту населення, де зазначити   номер рахунку, відкритого в Ощадбанку. В такому випадку виплата з урахуванням встановлених державних соціальних нормативів буде здійснюватися з наступного місяця, в якому пільговик написав заяву. 

Громадяни, які отримають кошти готівкою, повинні щомісяця сплачувати вартість фактично спожитих житлово-комунальних послуг з урахуванням суми пільги. 

Управління праці та соціального захисту населення щомісячно направляє списки на підприємства надавачі житлово-комунальних послуг про осіб пільгової категорії які набули чи втратили право на пільги. Тому пільговикам необхідно повідомляти управління у разі зміни місця проживання, змін у складі сім’ї.   

Всі категорії пільговиків з 1 жовтня 2019 року матимуть право на отримання пільг як у готівковій так і безготівковій формі.

Тим пільговикам, які бажають отримувати свою пільгу готівкою, потрібно буде звернутися в управління праці та соціального захисту населення, написати відповідну заяву й надати реквізити банківського рахунку в Ощадбанку. Після цього пільгу виплачуватимуть готівкою.

Пільги за професійною ознакою, педагогічним, медичним та фармацевтичним працівникам, працівникам бібліотек, музеїв, спеціалістам із захисту рослин і працівникам культури надаються якщо зазначені особи працюють (пенсіонери- працювали) у сільській місцевості і селищах міського типу і проживають у них, та за умови, що розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань.

Шановні пільговики!

Для впровадження з 1 жовтня 2019 року монетизації пільг на житлово-комунальні послуги просимо повідомити управління про ваш мобільний телефон для занесення цієї інформації в вашу облікову картку Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги.

Звертатися за телефонами: 3 45 65, 067 760 85 74, або за адресою: вул. Садова, 9/5, каб. № 6, управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *