Тренінг «Залежність – це хвороба»

03.05.2019 року з клієнтами Комплексу надання соціальних послуг бездомним, звільненим та особам із залежністю відбувся тренінг Залежність – це хвороба.

Враховуючи поширення нових форм наркотичних речовин число осіб, залежних від наркотиків, в наш час, збільшується. Переважно це молоді люди працездатного віку, і багато з них вже має синдром залежності від цих речовин. Протягом останніх років з'являються нові психоактивні речовини з різними шляхами вживання, що безпосередньо пов'язано з поширенням таких хвороб, як ВІЛ/СНІД, гепатити В і С. Також з’являється більша кількість алкозалежних людей. Тому метою тренінгу являється підвищення інформованості клієнтів стосовно проблем, пов'язаних із залежністю від наркотиків та алкоголю.

Під час тренінгу розглядали найважливіший аспект у подоланні залежності для кожного учасника – віра в Бога, любов до сім`ї та оточуючих.

Учасники тренінгу з'ясовували найпоширеніші причини вживання алкоголю та наркотичних речовин, працювали в групах, виробляли і розвивали навички досягнення психоемоційної рівноваги, як методу запобігання залежності, підвели підсумки роботи та обговорили можливе використання отриманих знань.

В кінці тренінгу було проведено вправу на релаксацію, щоб понизити в учасників рівень напруження та поліпшення психоемоційного стану.

Сподіваємося, що клієнти Комплексу в подальшому будуть опиратися на отримані під час тренінгу знання та досвід, що допоможе їм змінити своє життя на краще.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *