В Умані вшанували 33 річницю Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2019 року біля пам’ятника «Чорнобиль 1986» відбувся мітинг, присвячений 33 річниці Чорнобильської катастрофи.

В урочистостях взяли участь учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, вдови померлих ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС, представники громадських організацій ветеранів та чорнобильців, керівництво та громадськість міста, депутати міської ради, представники підприємств, установ, організацій та навчальних закладів міста.

Під час мітингу міський голова Цебрій О.В. вручив ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Почесну грамоту Черкаської обласної ради, Почесні грамоти виконавчого комітету Уманської міської ради з матеріальною допомогою за кошти міського бюджету. Спільно з головою міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Березовським Ю.Т. вручили Пам’ятні ордена та медалі Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю «Союз Чорнобиль України»: «Тим, хто врятував світ», «За гідність та патріотизм», «Почесний ветеран», «За врятовані життя», «За службу у державі». Трьом керівникам підприємств та установ міста за активну підтримку, співпрацю з чорнобильцями вручено ордена народної пошани «За розбудову України».

В рамках цієї дати в місті проведено конкурс на кращий малюнок на тему: „Чорнобиль очима дітей”. За результатами конкурсу визначено переможців, яких на мітингу нагородили Почесними грамотами Уманської міської організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» та грошовими винагородами, водночас відзначені Почесними грамоти педагоги, які підготували дітей до конкурсу.

Урочистий мітинг завершено вшануванням пам’яті загиблих та померлих ліквідаторів аварії – хвилиною мовчання, покладанням квітів до пам’ятника «Чорнобиль 1986». Священики Свято-Миколаївського кафедрального собору провели панахиду за померлими ліквідаторами Чорнобильської катастрофи.

Після мітингу в актовій залі комунального вищого навчального закладу «Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т.Г.Шевченка» за участю студентів гуманітарно-педагогічний коледжу та Уманського обласного музичного училища ім. П.Демуцького відбувся концерт-реквієм, присвячений 33-ій річниці Чорнобильської трагедії та благодійний обід в їдальні гуманітарно-педагогічного коледжу для вдів і осіб з інвалідністю.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *