Відбулося спільне засідання комісій

25 квітня 2019 року під головуванням заступника міського голови Юлії Малішевської відбулося спільне засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Вона доповіла про стан заборгованості із заробітної плати на підприємствах міста та проаналізувала причини її виникнення.

Одним з нагальних питань, які розглядалися на засіданні, було питання заборгованості з єдиного соціального внеску суб’єктів господарської діяльності міста.

Крім того, запрошено керівників 6 підприємств, які у ІV кварталі 2018 року нараховували заробітну плату працівникам нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати. Керівники підприємств надали пояснення щодо виявлених порушень та взяли зобов’язання у подальшому дотримуватись вимог законодавства.

На засіданні акцентувала увагу на необхідності легального оформлення трудових відносин з найманими працівниками та відповідальності у разі порушення вимог чинного трудового законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *