Робота фахівців із соціальної роботи Уманського міського центру соціальних послуг

Відділення організації та надання соціальних послуг,  в тому числі сім’ям з дітьми, учасникам АТО, їх сім’ям та внутрішньо переміщеним особам виявляє та задовольняє соціальні потреби сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Місто умовно розділене на мікрорайони, за кожним з яких закріплений фахівець із соціальної роботи, що дає можливість дійти до кожної сім'ї, вивчити індивідуальні потреби для надання необхідної допомоги та підтримки.

Протягом січня-лютого 2019 року фахівці із соціальної роботи надали соціальних послуг 32 сім'ям, які опинились в складних життєвих обставинах, а саме:

– 12 особам надано допомогу в оформленні державних соціальних допомог;  

– 3 в оформленні документів для реєстрації місця проживання;

– 2 в отриманні паспорта громадянина України;

– 2 у відновленні свідоцтва про народження дитини;

– 4 у постановці на облік в центр зайнятості та влаштуванні на громадські роботи;

– 3 дітей влаштовано до Центру денного перебування для дітей з кризових сімей "Пелюстки довіри";

– складено 155 актів обстеження матеріально-побутових умов проживання для призначення житлових субсидій за рішенням комісії, а також  сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Надаються послуги соціального супроводу 19 сім'ям.

Фахівці із соціальної роботи проводять з сім'ями профілактичні бесіди, тренінги щодо виховання та догляду за дітьми, попередження домашнього насильства, торгівлі людьми, злочинності та булінгу у дитячому середовищі, дотримання здорового способу життя та безпеки дітей в інформаційному просторі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *