Тренінг «Згуртований колектив, як запорука успішності учнів»

01 березня 2019 року в загальноосвітній школі № 9 з учнями 6 класів проведено тренінг, метою якого є згуртування учнівського колективу, розвиток комунікативних навичок, впевненості в собі та доброзичливого ставлення один до одного.

В будь-якому колективі питання згуртованості є дуже важливим тому, що від цього залежить ефективність роботи групи, а також психологічний комфорт кожного її члена.

Відносини в групі впливають на всі сторони життя дітей, включаючи навчальну діяльність. Так, груповою нормою може стати низька успішність, відсутність ініціативи на уроці, невиконання домашніх завдань. Таким чином, розвиток згуртованості, поліпшення соціально-психологічного клімату, формування позитивних групових норм важливі, як для успішної групової діяльності , так і кожного члена колективу.

Виконуючи вправи, учасники навчались розуміти одне одного. Задля формування сприятливого соціально-психологічного клімату в учнівському колективі під час тренінгу учні виконували практичні завдання, вправи на розвиток вміння визначати стан оточуючих людей, визначали хто для них являється рукою допомоги та кому прийдуть на поміч вони.

Сподіваємось, що отримані знання та досвід будуть вагомою мотивацією для дітей у підтриманні згуртованості колективу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *