Дотримання трудового законодавства – на контролі

Днями заступник міського голови Юлія Малішевська провела спільне засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення),пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Юлія Малішевська надала інформацію щодо наявності в місті заборгованості із заробітної плати та обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України. Про стан сплати єдиного соціального внеску суб’єктами господарської діяльності міста доповів Владислав Якубенко – заступник начальника – начальник відділу обслуговування платників Уманської ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області.

Також розглянуто інформацію Пенсійного фонду України щодо аналітично-моніторингових досліджень по страхувальникам за ІV квартал 2018 року. Заслухано 2 суб’єкти господарювання міста, в яких мало місце нарахування заробітної плати працівникам в розмірі меншому за мінімальний.

На засіданні акцентувала увагу на напрями діяльності інспекторів праці, проведення роз’яснювальної роботи з роботодавцями і працівниками щодо вимог трудового законодавства та попередження їх про наслідки у разі порушень, адже проблемою сучасності є легалізація трудових відносин та прозора виплата заробітної плати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *