Година пам’яті «Герої Крут – полеглі у бою за майбутнє України»

29 січня 2019 року в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами та Будинку Милосердя відбулась година пам’яті Героїв Крут за участю підопічних Центру соціальних послуг та слухачів Університету III віку, з метою інформування стосовно історичних подій, які живуть в душі українського народу та ятрять його серце.

29 січня 1918 року, 300 українських юнкерів, студентів та гімназистів стримали наступ ворога на Київ, проявивши жертовність і героїзм заради незалежності України. Бій українських юних вояків проти більшовицької армії на станції Крути затримав ворога на чотири дні. Таким чином добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру, який означав міжнародне визнання української незалежності.

Під час бесіди піднімалися важливі питання історії нашого народу, учасники приймали активну участь, ділилися спогадами з розповідей своїх предків.

Тільки пам’ятаючи історію свого народу та своїх героїв ми маємо можливість на краще майбутнє. Адже не даремно кажуть: «Хто не знає історію свого народу, той немає майбутнього».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *