Семінар з головами та бухгалтерами ОСББ та ЖБК

10 січня 2019 року в залі  засідань Уманської міської ради відбувся семінар з головами та бухгалтерами ОСББ та ЖБК за участі керуючої АТ «Ощадбанк» Нелі Полової.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер наголосила,  що постанова Кабінету Міністрів Українивід 27 грудня 2018 р. №1176 дала старт монетизації субсидій.

З 1 січня запроваджується перший етап монетизації субсидій. Він стосується споживачів, які вперше подають заяви на отримання субсидії.

Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку.

Ощадбанк є державним уповноваженим банком щодо десятка урядових програм та має понад 15 років досвіду  співпраці  з підприємствами паливно-енергетичного комплексу.

Жодних комісій від субсидіантів та пільговиків за обслуговування їх персональних облікових рахунків Ощадбанк не братиме.

Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комунальні послуги. Тому кожен заявник має надати діючий мобільний контактний телефон.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, зокрема, користується допомогою в літній період. Їм доведеться подати документи – заяву на монетизацію і декларацію про доходи в управління соціального захисту населення та надати дозвіл на обробку персональних даних.

Водночас в Ощадбанк йти не потрібно. Уряд максимально автоматизував процес монетизації, щоб основне навантаження лягло на управління соціального захисту населення, державний банк та надавачів комунальних послуг.

А з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Учасники семінару надали роз’яснення присутнім щодо порядку відкриття рахунків.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *