Послуги відділення соціальної допомоги вдома

Понад 30 років функціонує відділення соціальної допомоги вдома для надання соціальних послуг за місцем проживання громадян похилого віку, ветеранів війни, осіб з інвалідністю, які нездатні до самообслуговування та потребують стороннього догляду вдома.

Турбота про людей похилого віку займає центральне місце в діяльності відділення соціальної допомоги вдома. Це люди, які виростили і виховали нас, хто самовідданою працею весь свій вік розбудовували рідну країну, хто відстояв свободу і незалежність Батьківщини. Тож проявляти турботу про людей старшого покоління, забезпечувати їх добробут – відповідальний обов'язок всього суспільства.

Соціальний робітник – це їх єдина надія: вони куплять і доставлять з магазину чи ринку продукти харчування, ліки з аптек, доглянуть під час хвороби, допоможуть у веденні домашнього господарства, оплатять комунальні послуги, виконають інші життєво – необхідні доручення підопічних, які проживають в різних районах міста.

У відділенні соціальної допомоги вдома Центру соціальних послуг функціонують:

– відділення паліативної допомоги;

– спеціалізоване відділення по догляду за психічнохворими;

– служба «швидкої» соціальної допомоги;

– для осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах запроваджено мультидисциплінарний підхід з надання соціальних послуг.

Відділення соціальної допомоги вдома згідно з умовами договору та залежно від групи рухомої активності, але не менше як 2 рази на тиждень забезпечує відвідування громадян, яких воно обслуговує, організовує надання передбачених індивідуальним планом послуг, контролює їх якість, виявляє додаткові потреби, вживає заходи для їх задоволення. На основі індивідуального та комплексного підходів до кожного підопічного, доступності та відкритості, добровільного вибору отримання чи відмови від надання соціальних послуг, гуманності, законності, соціальної справедливості, дотримання стандартів якості, відповідальності за дотримання етичних і правових норм, 56 соціальних робітників обслуговують 3012 осіб, яким надається соціальна послуга догляд вдома, що включає:

– придбання та доставка товарів з магазину та базару;

– приготування їжі;

– допомога в прибиранні приміщення;

– виклик лікаря, відвідування хворого у закладах охорони здоров'я;

– доставка медикаментів;

– оплата комунальних платежів;

 – оформлення документів на отримання субсидій на оплату житлово – комунальних послуг;

– інші соціальні послуги.

Право на безоплатне отримання соціальних послуг у відділенні мають одинокі непрацездатні громадяни, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з частковою втратою рухомої активності та потребують сторонньої допомоги згідно з медичним висновком.

Одинокопроживаючі громадяни мають право на безоплатне обслуговування, якщо їх рідні є громадянами пенсійного віку чи визнані особами з інвалідністю у встановленому порядку.

Відділення соціальної допомоги вдома здійснює обслуговування громадян пенсійного віку та осіб з інвалідністю на платній основі, якщо вони мають рідних, які повинні забезпечувати їм догляд і допомогу. Обслуговування таких громадян здійснюється за плату відповідно до тарифів на платні соціальні послуги. Відділення соціальної допомоги вдома надає соціальні послуги відповідно до державного стандарту догляду вдома

Соціальні послуги понад обсяги, визначені державними стандартами соціальних послуг, надаються за плату.

Впроваджено інноваційні соціальні послуги шляхом надання на платній основі погодинної, щоденної та у вихідні дні надання соціальної послуги догляду вдома.

У разі потреби такої допомоги за консультацією можна звертатися у кабінет № 18, або за телефоном 3 72 92 у відділення соціальної допомоги вдома Центру соціальних послуг за адресою: м.Умань. вул. Садова. 9.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *