Зміни в законодавстві

1 січня 2019 року вступає в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми».

Даним Законом внесено зміни до статті 11 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та до статті 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», а саме –  доповнено коло осіб, які підлягатимуть загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню.

Таким чином, починаючи з 1 січня 2019 року до застрахованих осіб відноситься один з непрацюючих працездатних батьків, усиновителів, опікунів, піклувальників, які фактично здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, дитиною хворою на перинатальне ураження нервової системи, тяжку вроджену ваду розвитку, рідкісне орфанне захворювання, онкологічне, онкогематологічне захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкий психічний розлад, цукровий діабет І типу (інсулінозалежний), гостре або хронічне захворювання нирок ІV ступеня, за дитиною, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органу, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, та якщо такі непрацюючі працездатні особи отримуватимуть допомогу на таких дітей. Тобто, починаючи з 1 січня 2019 року, період отримання даного виду допомоги буде зараховуватись до страхового стажу.

За більш детальною інформацією звертатися за телефоном 4-04-20 або особисто до управління праці та соціального захисту населення за адресою вул. Садова, 9, кабінет 17.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *