В місто Умань відвідала Надвичайний і Повноважний Посол Франції

6 листопада 2018 року місто Умань відвідали Надвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон та представники асоціації «Україна – Франція».

Міський голова Олександр Цебрій привітав гостей в Умані та в ході зустрічі сторони обговорили питання децентралізації і як вона вплине на громаду, нові напрямки роботи для сприяння залучення нових міст до поріднення, та можливості культурної і економічної співпраці.

На заверешння зустрічі сторони обмінялись подарунками.

В ході робочого візиту пані Посол відвідала Уманський державний педагогічний університеті імені Павла Тичини.

Ректор університету Олександр Безлюдний ознайомив гостю з історією і сьогоденням університету та обговорив питання подальшого розвитку співробітництва в галузі освіти.

На зустрічі пані Ізабель Дюмон із керівництвом факультетів та інституту окреслено напрями участі студентів у програмах академічної мобільності та подвійного диплома, визначено можливості післядипломної підготовки викладачів французької мови в партнерських університетах Франції, обґрунтовано доцільність розробки спільних освітніх та наукових програм.

Під час жвавої зустрічі зі студентами Ізабель Дюмон провела майстер-клас з фонетики французької мови та вільно спілкувалася з ними не лише французькою, а й турецькою та англійською мовами.

На завершення перебування в місті пані Ізабель відвідала дендропарк «Софіївка» та могилу Рабі Нахмана.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *