Детінізація трудових відносин

5 вересня 2018 року Кабінет Міністрів України на своєму засіданні ухвалив розпорядження «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», мета якого – боротьба з тіньовою зайнятістю та посилення співпраці органів державної влади в питаннях виявлення фактів застосування нелегальної праці.

Кабінет Міністрів України доручив Державній службі з питань праці, Державній фіскальній службі, Пенсійному фонду, Національній поліції та іншим центральним органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування провести починаючи з 5 жовтня 2018 року в установленому порядку комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення. До 5 жовтня 2018 року доручено провести інформаційно-роз'яснювальну кампанію про заплановані заходи та неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин.

Реалізація акта сприятиме підвищенню ефективності державної політики щодо захисту трудових прав людей, зменшенню застосування незадекларованої праці та посиленню дисципліни сплати податків і єдиного соціального внеску.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *