Виплата пенсії у зв’язку з втратою годувальника дітям відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»

22 червня 2018 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до статті 30 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», відповідно до якого право на отримання пенсії в разі втрати годувальника мають вихованці, учні, студенти, курсанти, слухачі та стажисти, які навчаються за денною формою навчання:

– у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти (школа, ліцей та інше);

– у професійно-технічних;

– вищих навчальних закладах до їх закінчення, але не довше, ніж до досягнення ними 23-річного віку.

До цієї дати право на пенсію у разі втрати годувальника, відповідно до даного Закону, мали вихованці, учні, студенти, курсанти, слухачі (крім курсантів і слухачів військово-навчальних закладів та навчальних закладів органів внутрішніх справ) та стажисти до  закінчення ними навчальних закладів, але не  довше, ніж до досягнення 23-річного віку.

Курсанти і слухачі військово-навчальних закладів та навчальних закладів органів внутрішніх справ і державної пожежної служби в період навчання мали можливість отримувати пенсію по втраті годувальника відповідно до статті 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

У випадку, якщо виникла перерва в період між завершенням навчання в одному із зазначених навчальних закладів та вступом до іншого або у період між завершенням навчання за одним освітньо-кваліфікаційним рівнем та продовженням навчання за іншим, і ця перерва не перевищує чотирьох місяців,  пенсія в разі втрати годувальника продовжує виплачуватись.

Для підтвердження факту навчання за денною формою навчання  надається довідка навчального закладу.

Зазначені довідки беруться до уваги, якщо видані у період навчання чи після його закінчення. Довідки, видані до початку навчання, при призначенні пенсії по втраті годувальника до уваги не беруться.

За більш детальною інформацією ви можете звертатися за телефоном 4-04-20 або особисто до управління праці та соціального захисту населення  за адресою: вул. Садова,9/5  кабінет 17.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *