Участь у міжнародному фестивалі звичаєвої культури «Живий вогонь» в м. Хмільнику

23 червня 2018 року в м. Хмільник, Вінницької області, відбувся 10-й ювілейний міжнародний фестиваль звичаєвої культури «Живий вогонь». Фестиваль відбувся в Хмільницькому міському парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка. На святі були представлені унікальні вироби із соломи та трав, дерева та металу, глини та каменю.

На святі козацькі організації із різних регіонів України  взяли участь у змаганні старовинної  гри  «Лава на лаву». Вперше на фестивалі була представлена предметно-документальна виставка «На лінії вогню» від волонтерської організації «Армія SOS».

Гості із м. Кривого Рогу презентували унікальний напрям промислового туризму в Україні. Про подорожі  під землею у справжній шахті на глибину півтори тисячі метрів, а також про екскурсії до мартенівської печі, про дайвінг на затоплених кар’єрах та про історію найдовшого в Україні міста розповіли представники Криворізької міської ради.

На фестиваль були запрошені  начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер, начальник відділу культури Уманської міської ради Тетяна Гейко та директор Уманського міського центру соціальних послуг Світлана Ткаченко.  Запрошенні гості взяли участь у семінарі, де розглядались питання  місцевого самоврядування з актуальних питань децентралізації.

Галина Кучер виступила на семінарі, предметно описавши роботу  відділення інклюзивного соціально-реабілітаційного туризму Уманського міського центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради та запросила всіх гостей ознайомитись із туристичними цікавинками міста, що відкриють  для сприйняття визначні історичні принади, зони пізнавального відпочинку, культові споруди, парки та музеї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *