Комітет з забезпечення доступності особам з інвалідністю та іншим маломобільним групам населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

7 червня 2018 року відбулось засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер ознайомила присутніх з розпорядженням міського голови від 26 грудня 2017р. № 312-р.  «Про забезпечення доступності осіб  з інвалідністю та інших  маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур», яким оновлено склад Комітету доступності, його Положення та затверджено відповідні заходи.   

Галина Михайлівна зазначила, що в міській програмі «Безбар’єрна Умань» затверджено ряд заходів щодо забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення та проінформувала про стан виконання Програми.

Головний спеціаліст відділу архітектури, містобудування та кадастру Уманської міської ради Людмила Бондаренко повідомила, що для створення умов по безперешкодному доступу осіб з інвалідністю до об’єктів соціальної інфраструктури управлінням містобудування і архітектури, при підготовці та видачі замовникам архітектурно-планових завдань на проектування об’єктів, передбачається планування пристосувань для безперешкодного пересування осіб з інвалідністю та громадян похилого віку (пандуси, з’їзди, сходові марші) та не допускається прийом в експлуатацію об’єктів, на яких не виконані вимоги і умови щодо користування об’єктами осіб з інвалідністю. Ознайомила з законопроектами про нові архітектурні норми.

Начальник відділу Державного архітектурно-будівельного контролю Чорна Валентина проінформувала про стан та чисельність встановлених пандусів до об’єктів житлового та громадського призначення в місті.

На сьогодні попри позитивну роботу, яка проводиться в місті щодо створення безперешкодного середовища для осіб інвалідністю, в нас не вирішено чимало питань, а саме:

–   необхідно створювати у процесі формування вулично-шляхової, пішохідної та вело-візкової мережі умови для зручного і безпечного переміщення людей з обмеженими фізичними можливостями;

–   в нашому місті мало громадського транспорту, які б були максимально пристосовані для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями;

–  необхідно облаштовувати всі світлофори пристроями мовного супроводження;

– забезпечити по місту туалети обладнані  засобами для вільного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань та надано ряд конструктивних доручень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *