Українсько-польська дружба

20 травня 2018 року з 12 години дня за європейським часом розпочався новий відлік в історії дружніх стосунків між польським містом Курнік та українською Уманню. Товариські стосунки, що тривали понад 10 років, набули офіційного статусу.

Уповноважені представники громад Єжи Чеслав Лєхнєровські -бургомістр м. Курнік та Олександр Цебрій – міський голова м. Умань підписали Угоду про партнерську співпрацю  між містом i гміною Курнік (Польща)  та  містом Умань (Україна). Під час церемонії українську сторону представляла голова товариства дружби з зарубіжними країнами Галина Кучер.

В урочистих заходах взяли участь перші особи адміністрації міста Курнік, депутати познанського повіту, депутати міської ради і ради гміни Курнік, офіційні делегації з Умані та інших міст-побратимів, представники творчих колективів "Заремба" і "Горлиця" Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Тараса Шевченка та Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Умовами Угоди передбачено активну співпрацю в галузі освіти, культури, економіки, обмін делегаціями і подальшу спільну роботу задля покращення якості  життя громад наших міст та розвиток народної дипломатії.

25 травня 2018 року  до міського голови Олександра Цебрія завітали представники офіційної делегації, які представляли місто на міжнародній арені.

Голова товариства дружби зарубіжними країнами Галина Кучер зазначила, що поїздка до Польщі для кожного учасника стала не просто можливістю представити Україну і Умань в цілому, а й збагатитись необхідним, неоціненний досвідом, адже перебування в іншій країні, спілкування з людьми мимоволі спонукає до ще більшої закоханості у рідний край та бажання змінити його на краще.

Представники делегації передали подарунки міському голові від керівництва міста-побратима Курнік.

Багатосторонні зв’язки між містами та регіонами різних країн сьогодні допомагають вирішувати проблеми розвитку інфраструктури, міського господарства, бізнесу, духовного розвитку молоді, охорони навколишнього середовища, дозвілля, культури і спорту, охорони здоров’я та соціальної сфери.

Безумовно, наше місто привабливе своєю давньою історією, унікальними культурними традиціями, туристичною інфраструктурою, які манять до себе все нових і нових друзів-партнерів, саме тому в побратимського майбутнього Умані — величезний потенціал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *