Семінар на тему: «Недопущення використання дитячої праці»

З метою привернення уваги світової громадськості до масштабів проблеми та до створення і просування культури охорони праці, яка може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці.

Ідея святкування Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, який провели американські і канадські трудящі в 1989 році в пам’ять про працівників, що загинули та постраждали на роботі.

У 2018 році День охорони праці проходить під девізом: «Захищене і здорове покоління». Цей девіз збігається із завданнями і метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня. 

18 квітня 2018 року у відділі освіти Уманської міської ради відбувся семінар на тему: «Недопущення використання дитячої праці» для працівників навчальних закладів міста.

Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Світлана Мельник ознайомила присутніх з планом заходів по відзначенню Дня охорони праці в державі та місті.

Начальник відділу охорони та умов праці Олександр Пустовий наголосив про недопущення використання праці дітей та ознайомив присутніх з чинним законодавством України про регулювання праці неповнолітніх віком від 14 до 18 років.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *