Засідання робочої групи з питань мінімальної заробітної плати

29 березня 2018 року під головуванням заступника міського голови Юлії Малішевської відбулось спільне засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Юлія Юріївна зазначила, що рівень середньої заробітної плати за даними Головного управління статистики у Черкаській області, протягом ІV кварталу 2017 року становив 5969,0 грн., що на 702,0 грн. або 10,5 % менше заробітної плати, яка склалась по області (6671,0 грн.).

Середній розмір оплати праці в місті був в 1,9 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (3200 грн.) та у 3,4 рази вище прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1 грудня 2017 – 1762,0 грн.).

Для здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість начальник відділу аудиту та фінансового контролю Уманської міської ради, заступник голови робочої групи Тамара Білоус представила двох майбутніх інспекторів праці Сергія Тищенка та Людмилу Попелуху.

Заслухано керівників підприємств та фізичних осіб-підприємців, які нарахували заробітну плату працівникам нижче мінімального розміру, встановленого законодавством.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань та надано ряд конструктивних пропозицій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *