Науково-практична конференція «Діти з ментальними порушеннями. Права та проблеми»

23 березня 2018 року в м. Києві відбулась науково-практична конференція «Діти з ментальними порушеннями. Права та проблеми».

Захід організований за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства соціальної політики України, Київської міської державної адміністрації, Національного педагогічного університету імені Михайла Петровича Драгоманова, Львівського національного університету імені Івана Франка, Міжнародної громадської організації Фонду допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім», ВОО БФ «Альтернатива. Гармонія», ГО «Родина Кольпінга».

У роботі конференції взяли участь 21 спікер та понад 500 осіб з усієї України.

Місто Умань представляла заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Оксана Гайдай.

Метою конференції було висвітлення проблем  психолого – педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми проблеми в закладах загальної середньої та дошкільної освіти, формування рекомендацій з їх вирішення, ініціювання внесення до законодавства України змін щодо участі у навчально-виховному процесі особистого асистента дитини з особливими освітніми потребами.

За підсумками роботи учасники прийняли Резолюцію, в якій зазначають наступне: забезпечити доступ до навчально – виховного процесу асистента дитини з особливими освітніми потребами шляхом включення його до переліку учасників освітнього процесу, що в свою чергу сприятиме створенню умов для успішного  навчання та соціалізації дитини та максимально розкрити потенціал особистості.

Учасники заходу запропонували направити до Верховної Ради України пропозиції щодо внесення деяких змін в законодавство України.

На конференції було зазначено, що необхідно сприяти внесенню професії «асистент дитини з особливими освітніми потребами» до Класифікатора професій ДК 003:2010 шляхом контролювання виконання депутатського запиту народного депутата України О.Ю. Вілкула від 13 березня 2018 року №1803131, що містить вказану пропозицію.

Зі слів Оксани Григорівни, вона отримала величезний досвід та незабутні враження від столиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *