Уманські фахівці соціальної сфери вивчали досвід впровадження соціальних ініціатив міста Харків. Форум інклюзивних проектів.

23-25 лютого 2018 року делегація представників соціальної сфери на чолі з начальником управління праці та соціального захисту населення Галиною Кучер ознайомилась з роботою єдиної соціальної мережі м. Харкова КЗ «Соціальний готель», територіальним Центром надання соціальних послуг Московського району, Центром надання соціальних послуг «Прозорий офіс», КЗ «Харківським міським Центром реінтеграції бездомних осіб», КЗ «Харківським міським Центром реабілітації та соціальної інтеграції «Академія», КЗ «Харківським міським Центром комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Промінь», відділенням нічного перебування для бездомних осіб, соціальним Центром «Сім’я», регіональним Центром послуг.

Соціальну політику Харкова представляли заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан та заступник директора Департаменту — начальник управління соціального моніторингу Харківської міської ради Яна Кобзар.

Працівники управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради взяли участь у форумі інклюзивних проектів в рамках інклюзивного фестивалю «ВзаимоДействие».

Учасники обговорили соціальні та інклюзивні проекти, які реалізуються в м.Харків, а також поділилися новими ідеями, спрямованими на розвиток доступності соціальних послуг.

На форумі презентували проект створення інклюзивних адміністративних послуг для нечуючих громадян «Почуй мене», обговорили актуальність формування розширеного інклюзивного простору та залучення студентів до створення інклюзивної міського середовища.

Під час фестивалю були представлені спектаклі жестовою мовою, майстер-класи з фітнесу для осіб з інвалідністю, уроки малювання, вокалу, гри в боулінг.

Зі слів Галини Михайлівни, вони отримали безліч корисної інформації з надання соціальних послуг громаді, яку тепер хочуть реалізувати у м. Умань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *