День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-а річниця виведення радянських військ з Афганістану

15 лютого 2018 року відбувся мітинг з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

На мітингу 4-ьох ветеранів Афганістану нагороджено Почесними грамотами виконавчого комітету Уманської міської ради та матеріальною допомогою, 4-ьом сім’ям загиблих вручено матеріальну допомогу за кошти міського бюджету. Голова спілки ветеранів Афганістану Олег Зайченко вручив медалі ветеранської організації.

У нашому місті проживає 400 осіб, які виконували свій інтернаціональний обов’язок на території інших держав.

Уманська міська рада на чолі з міським головою Олександром Цебрієм приділяє належну увагу вирішенню проблем ветеранів війни та сімей воїнів, полеглих в Афганістані.

Міська програма соціальної допомоги „Турбота” передбачає надання сім’ям воїнів, полеглих в Афганістані, за кошти міського бюджету додаткову пільгу для забезпечення абонентної плати за користування квартирним телефоном та оплати житлово-комунальних послуг в межах норм споживання до 50 % відшкодування вартості, якщо вони не набули права на субсидію. Ветерани війни забезпечуються мобільними телефонами, виплачується готівка на придбання 2 балонів скрапленого газу.

В 2017 році забезпечено: 40 осіб – матеріальною допомогою; 20 ветеранів Афганістану безкоштовно санаторно-курортними путівками; 14 осіб з інвалідністю отримали технічні та інші засоби реабілітації; 6 учасників бойових дій пройшли курс соціально-реабілітаційних послуг в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами.

Лікарі кабінету ветеранів війни КЗ «Уманська міська лікарня» обстежили та направили 117 осіб для лікування в шпиталях та 24 учасників бойових дій в КЗ «Уманська міська лікарня».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *