Змінено норми на електроенергію

З початку 2018 року набули чинності деякі зміни в призначенні субсидій.

Відповідно до постанови КМУ від 06.08.2014 №409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» з 01.01.2018 змінені соціальні нормативи на послугу з електропостачання для надання пільг та субсидій.

– для користування послугами з електропостачання у житлових приміщеннях – 70кВт.год. на місяць (було 90 кВт.год) на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт.год. на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарство), але не більше як 190 кВт.год. на місяць (було 210 кВт.год.);

– в будинках, які обладнані  електроплитами – 130 квт.год. на місяць (було 150 кВт.год) на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт.год. на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарство), але не більше як 250 кВт.год. на місяць (було 270 кВт.год.);

– в будинках без електроплит з централізованим постачанням холодної води та за відсутності газових водонагрівальних приладів – 100 кВт.год на місяць (було 120 кВт.год) на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт.год. на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарство), але не більше як 220 кВт.год. на місяць (було 240 кВт.год.).

В зв’язку із зміною норм проведено автоматичний перерахунок діючих субсидій.

Як і раніше, перерахунки субсидій проводяться з місяця, в якому відбулись зміни чи норм, чи тарифів  без звернення громадян. При цьому обов’язкова плата громадян до кінця дії субсидії залишається сталою, а розмір субсидії відповідно змінюється.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *