Засідання чорнобильського активу міської громадської організації ВГО осіб з інвалідністю «Союз Чорнобиль України»

26 січня 2018 року в управлінні праці та соціального захисту населення відбулось засідання чорнобильського активу міської громадської організації ВГО осіб з інвалідністю «Союз Чорнобиль України».

В роботі засідання взяли участь: начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Оксана Гайдай, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Олена Левченко, перший заступник начальника Уманського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України Черкаській області Оксана Лук’янова.

Голова міської організації ВГО осіб з інвалідністю «Союз Чорнобиль України» Юрій Березовський прозвітував про діяльність організації в 2017 році.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер зазначила, що у нашому місті проживає 691 особа, постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС, в тому числі 411 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Міською радою затверджено програму дій щодо кардинального поліпшення медичного, побутового обслуговування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та дітей-чорнобильців на 2017-2020 рр.

Підписано Меморандум про взаємодію і співпрацю виконавчого комітету Уманської міської ради із міською організацією інвалідів "Союз Чорнобиль України".

Відповідно до міської програми соціальної допомоги «Турбота» на 2014-2020 роки з міського бюджету виділено кошти для забезпечення:

– статутної діяльності міської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» (в 2017 році – 65,1 тис. грн., в 2018 році – 75,0 тис. грн.)

– матеріальної підтримки чорнобильцям (в 2017 році – 109 чорнобильців на суму 24,0 тис. грн.)

для дітей – безкоштовне харчування в дошкільних навчальних закладах (за 2017 рік профінансовано кошти в сумі 44,0 тис. грн., щомісячно 14 дітям на суму 3,6 тис. грн.);

– оздоровлення в літньому таборі санаторного типу «Мрія» Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок» (в 2017 році – 3 дитини-чорнобильця);

– новорічні подарунки для дітей ЧАЕС (в 2017 році профінансовано 2,5 тис. грн.);

– щомісячні виплати сім’ям на кожну дитину, батьки яких стали особами з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС І або ІІ групи (3 дитини на суму 96 грн.

– щомісячно, в 2017 році профінансовано 1152,00 грн.)

Рішенням сесії Уманської міської ради від 23.09.2016 року № 3.2-17/7 внесено зміни до міської програми соціальної допомоги «Турбота» на 2014-2020 роки, якими передбачено:

– надання пільг з послуг зв’язку громадянам, які згідно з чинним законодавством України мають право на встановлення та оплату абонентної плати за користування квартирним телефоном в розмірах, передбачених чинним законодавством України ( в 2017 році з міського бюджету профінансовано кошти в сумі 392,5 тис. грн.; на 2018 рік виділено кошти в сумі 397,7 тис. грн.)

– відшкодування постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи І, ІІ категорії один раз на рік вартості проїзду міжміським транспортом відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (в 2017 році на ці цілі профінансовано за кошти міського бюджету 12,8 тис. грн., на 2018 рік виділено кошти в сумі 13,0 тис. грн.)

В місті працює координаційна рада з роботи з постраждалими від Чорнобильської катастрофи, що дає можливість узагальнювати, вирішувати всі проблемні питання та залучати волонтерів для надання допомоги цій категорії громадян.

В поліклініці відкрито кабінет по обслуговуванню громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, в неврологічному відділенні міської лікарні облаштовано палату для осіб з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС за рахунок спонсорських коштів.

За ініціативи міського голови Олександа Цебрія Уманська міська рада 25.05.2016 року внесла зміни до міської програми «Турбота», які передбачають надання пільг на безкоштовний проїзд окремим категоріям громадян, які згідно чинного законодавства України мають право пільгового проїзду у міському пасажирському транспорті (крім таксі) та виділено кошти на 2018 рік з міського бюджету в сумі 3,5 млн. грн.

Перший заступник начальника Уманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області Оксана Лук’янова учасників аварії на ЧАЕС зі змінами в пенсійному законі, зокрема щодо осучаснення пенсій з 1 жовтня 2017 року, про нові умови в призначенні пенсій за віком з 1 січня 2018 року та про мінімальні розміри пенсій.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *