27 грудня Кабінет Міністрів України затвердив Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції.

Цей Порядок визначає механізм організації проведення психологічної реабілітації учасників АТО органами соціального захисту населення обласних, Київської міської держадміністрацій, районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад.

Психологічна реабілітація здійснюється за рахунок коштів державного бюджету відповідно до постанови КМУ від 12.07.2017 № 497. У Держбюджеті на 2018 рік на ці заходи (включно із заходами соціальної та професійної адаптації та забезпечення санаторно-курортним лікуванням) передбачено 109 млн. грн. Гранична вартість послуг із психологічної реабілітації визначається щороку Мінсоцполітики за пропозицією Служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції та за погодженням із Мінфіном.

Процедура організації психологічної реабілітації схожа із процедурою організації санаторно-курортного лікування:

– орган соціального захисту населення (замовник) створює перелік суб'єктів надання послуг із психологічної реабілітації;

– учасник АТО звертається до органу соціального захисту населення з заявою для направлення на психологічну реабілітацію;

– орган соціального захисту населення, суб’єкт надання послуг та учасник антитерористичної операції укладають договір про надання послуг із психологічної реабілітації у трьох примірниках (по одному для кожної сторони);

– суб'єкт надання послуг проводить психологічну діагностику, складає індивідуальний план психологічної реабілітації учасника АТО та проводить реабілітацію;

– замовник відшкодовує вартість реабілітації суб’єкту надання послуг відповідно до укладеного договору на підставі актів надання послуг.

Прийняття Порядку проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції є надзвичайно великим кроком у напрямку підвищення соціальної захищеності наших воїнів АТО!

За додатковою інформацією звертатися в управління праці та соціального захисту населення, вул. Садова, 9, каб. № 6, тел.: 34565, телефон гарячої лінії: 0930181738.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *