Миколині святки

День Святого Миколая прийнято відзначати 19 грудня. Миколай відомий своїми добрими справами і служінням Богу. Так, з молодих років він отримав духовний сан і став проповідувати, а свою спадщину віддав на благодійні цілі.

Крім того, Миколая називають Чудотворцем, адже з його ім’ям пов’язано багато легенд. Наприклад, за однією з них відомо, що одного разу він воскресив моряка і відтоді став покровителем моряків. Також він відомий тим, що врятував місто Миру від страшного голоду та часто допомагав бідним мандрівникам.

В сучасні часи підтримується ця добра традиція, але в сучасній інтерпретації – у день Святого Миколая опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, малозабезпеченими громадянами, даруючи їм подарунки. 

19 грудня 2017 року з нагоди Дня Святого Миколая в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами відбулось свято Миколині Святки, під час якого волонтери з педагогічного коледжу імені Тараса Шевченка ознайомили присутніх з традиціями святкування цього свята.

За дорученням міського голови Олександра Цебрія заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Оксана Гайдай привітала гостей, побажала здоров’я, оптимізму та мирного неба для нашої країни.

Запальним концертом присутніх привітав новостворений ансамбль «Білі Черешні».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *