УМАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ!

ДО УВАГИ БЕЗРОБІТНИХ!

Вам доведеться повернути незаконно отримані кошти, якщо Ви перебуваєте на обліку в центрі зайнятості, отримуєте допомогу по безробіттю і одночасно працюєте, в тому числі виконуєте роботу, надаєте послуги за угодами цивільно-правового характеру, або ж подали до центру зайнятості недостовірні дані щодо останнього місця роботи.

Ці неправомірні дії виявляються шляхом обміну інформацією між службою зайнятості, фіскальною службою та Пенсійним фондом України, органами соціального захисту.

При відмові відшкодувати кошти, а також у разі неповернення їх у встановлений строк, стягнення здійснюється у судовому порядку відповідно до законодавства.

Незважаючи на численні попередження та роз’яснення, Уманським міським центром зайнятості з початку 2017 року щодо 7 осіб з числа безробітних виявлено обставини, що впливали їм на виплату допомоги по безробіттю та надання соціальних послуг.  Загальна сума до повернення становила 16,4 тис. грн. За період січень-жовтень 2017 року з урахуванням попередніх періодів безробітними повернуто 17 тисяч гривень.

Найпоширенішими порушеннями під час перебування осіб у статусі безробітних є:

1) несвоєчасне повідомлення центру зайнятості про факт укладання трудових відносин із роботодавцем;

2) укладання договорів цивільно-правового характеру,  де предметом договору є виконання робіт чи надання послуг.

Відповідно до статті 44 Закону України «Про зайнятість населення», застраховані особи, зареєстровані в установленому порядку як безробітні, зобов’язані своєчасно подавати відомості про обставини, що впливають на умови виплати їм забезпечення та надання соціальних послуг.

Відповідальність за достовірність поданих до центру зайнятості даних і документів покладається на безробітного.

Звертаючись до громадян, які перебувають на обліку в Уманському міському центрі зайнятості або планують скористатися нашими послугами, хочемо порадити досконало розібратися зі своїми доходами з метою уникнення в подальшому ситуацій, які призведуть до повернення сум матеріального забезпечення на випадок безробіття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *