Форум місцевого самоврядування з обговорення фінансування та реформування соціальної сфери : освіта, охорона здоров’я, соціальний захист

6-7 листопада 2017 року в м.Київ відбувся Форум місцевого самоврядування з обговорення фінансування та реформування соціальної сфери : освіта, охорона здоров’я, соціальний захист.

У Форумі взяли участь міські, сільські та селищні голови, їх заступники, народні депутати України, представники Уряду та міністерств, керівники органів управління освітою, закладів соціального захисту та охорони здоров’я, представники експертного середовища та міжнародних проектів.

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко у виступі зазначив, що фінансова децентралізація та держпідтримка регіонального розвитку та громад – це можливість розвивати соціальну сферу.

Робота проводилась в трьох секціях «Освіта», «Охорона здоров’я», «Соціальний захист населення». Головою секції з питань соціального захисту Асоціації міст України та модератором групи стала начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер.

Під час роботи секції обговорено питання про стан впровадження секторальної реформи сфери соціального захисту населення та реалізації галузевої стратегії АМУ.

Аналітик Асоціації міст України Назар Миколюк доповів про розподіл повноважень органів державної влади та органів місцевого самоврядування у сфері соціального захисту населення.

Про  повноваження ОМС щодо контролю у сфері праці розповів директор Департаменту з питань праці Державної служби України з питань праці Ігор Дегнера.

Директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко висвітлив питання субсидій, державної соціальної допомоги, пільг окремим категоріям громадян.

Підсумки засідання секторальної робочої групи «Соціальний захист» підвела Галина Кучер.

7 листопада учасники форуму оглянули ХV міжнародну спеціалізовану виставку «AQUA UKRAINE- 2017» , ХV міжнародну спеціалізовану виставку «КОМУНТЕХ-2017», VIII спеціалізовану виставку « ДорТехЕкспо-2017», Х спеціалізовану виставку «Енергоефективність».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *