Мінімальні розміри пенсій

З вступом в дію Закону України «Про внесеня змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» з 1 жовтня 2017 року мінімальні розміри пенсій непрацюючим пенсіонерам, призначені відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», при наявності страхового стажу 30 років для жінок та 35 років для чоловіків (для пенсій, призначених до 01.10.2011 року – за наявності стажу відповідно 20/25 років), не можуть бути менші, як 1452 грн.

Працюючим особам за тих самих умов мінімальна пенсія не може бути меншою за 1373 грн., перерахунок пенсії буде здійснено з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного Законом, на дату звільнення з роботи.

З 1 січня 2018 року для осіб, які досягли 65 років, мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу буде встановлюватись в розмірі 40 відстоків мінімальної заробітної плати, але не менше, ніж в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

За наявності страхового стажу меншої тривалості, ніж 30/35 років, мінімальний розмір пенсії за віком встановлюватиметься в розмірі, пропорційному наявному страховому стажу, виходячи з прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

За більш детальними роз’ясненнями ви можете звертатись за тел.4-04-20 або особисто до управління праці та соціального захисту населення за адресою: вул. Садова, 9 кабінет № 17.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *