Урочисті збори членів Уманської ВТПО УТОС з нагоди Міжнародного Дня Білої тростини

12 жовтня 2017 року відбулись Урочисті збори членів Уманської ВТПО УТОС, з нагоди Міжнародного Дня Білої тростини.

За дорученням міського голови Олександра Цебрія начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер привітала членів товариства та вручила почесні грамоти управління праці та соціального захисту населення: Зелінському Станіславу Миколайовичу, Бойку Костянтину Анатолійовичу, матеріальну допомогу від міського голови отримали: Вихватнюк Марія Пилипівна, Вихватнюк Віктор Серафімович, Поліщук Іван Семенович, Чепурко Тамара Григорівна.

Галина Михайлівна зазначила, що в нашому місті проживає 6 тис. осіб з інвалідністю. Створено та діє 20 громадських організацій соціального спрямування, в тому числі 10 організацій осіб з інвалідністю, які беруть активну учать у житті міста та вирішенні його нагальних проблем.

Найбільш численна організація осіб з інвалідністю – це Уманська виробничо-територіальна первинна організація УТОС Українського товариства сліпих, які є активними членами Уманської громади та вносять свій посильний вклад у розвиток міста.

Щорічно в міському бюджеті передбачаються кошти для надання матеріальної допомоги членам товариства УТОС, в 2017 році ця сума становить 16 тис. грн., використано 12,4 тис. грн. (57 особам).

З метою соціальної підтримки осіб з інвалідністю по зору за рахунок коштів міського бюджету надаються додаткові соціальні пільги особам з інвалідністю І та ІІ групи по зору (знижка 50%) по оплаті за користування телефоном і електроенергією, безкоштовно радіоточкою. На ці цілі в міському бюджеті передбачено кошти в сумі 30,5 тис. грн.

12.10.2017 року на сесії міської ради виділено з міського бюджету кошти в сумі 50,0 тис. грн. на фінансову підтримку громадської організації УТОС.

З метою безпечного переходу проїзної частини для людей з вадами зору передбачені засоби орієнтування: 12 світлофорів, які встановлені в місцях найбільш інтенсивного руху транспортних засобів, обладнані звуковим сигналом, з них 2 обладнано пристроями мовного супроводження.

Уманська виробничо-територіальна первинна організація УТОС Українського товариства сліпих-єдина в місті громадська організація осіб з інвалідністю, що має виробничу сферу, завдяки своєму голові Нактінісу Олександру Григоровичу, який приділяє значну увагу вирішенню проблем людей з вадами зору та всім, хто допомагають незрячим людям, запалюють вогонь надії в їхніх серцях та орієнтують в темряві їх буденного життя.

Сьогодні на виробництві працює 71 особа, з них 66 осіб з інвалідністю. Всього ж УТОС нараховує більше 300 членів, 150 з яких проживає в Умані, решта в Уманському, Жашківському, Христинівському, Маньківському та Монастирищенському районах. Підприємство стабільно діє, випускаючи 4 найменування продукції.

По закінченню заходу відбувся святковий концерт за участю квартету «Берегині».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *