Засідання оперативного штабу для вирішення питань надання допомоги внутрішньо переміщеним особам

6 вересня 2017 року в управлінні праці та соціального захисту населення відбулось засідання оперативного штабу для вирішення питань надання допомоги тимчасовим переселенцям з АР Крим та східних регіонів України.

На засіданні були присутні представники відділу охорони здоров’я, відділу освіти, Уманського міського Центру зайнятості, Уманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області, відділу з питань цивільного захисту та оборонно-мобілізаційної роботи, волонтери, громадські організації.

Інформацію про внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованої території та східних регіонів України, які тимчасово перебувають в м. Умань доповіла перший заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Юлія Малішевська, яка зазначила що станом на 6 вересня 2017 року на обліку в координаційному центрі перебуває 1130 внутрішньо переміщених осіб (658 сімей), в тому числі 304 дитини до 18 років, 271 громадянин похилого віку та особа з інвалідністю. Виїхало 446 осіб.

В місті проживає 684 особи, з них 199 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, 114 сімей з дітьми в яких виховується 160 дітей до 18 років.

Фахівці із соціальної роботи обстежили матеріально-побутові умови проживання 426 сімей внутрішньо переміщених осіб із складанням відповідного акту. При обстеженні надаються консультації з приводу отримання соціальних допомог, виплат пенсій, працевлаштування, отримання гуманітарної та матеріальної допомоги та інше за потреби.

188 сім’ям призначено адресну державну грошову допомогу для відшкодування житлово-комунальних послуг.

Робочою групою для перевірки фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб обстежено 74 сім’ї внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до Порядку використання коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або районів проведення антитерористичної операції затвердженої постановою КМУ від 01.10.2014 року № 535 направлено реєстр на 10 осіб вищезазначеної категорії для виплати допомоги у комісією з питань надання одноразової грошової допомоги Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації.

– Станом на 06.09.2017 р. 18 дітей внутрішньо переміщених осіб отримали послуги з оздоровлення та 38 – з відпочинку;

– 13 осіб пройшли курс соціально-реабілітаційних послуг в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами;

– Уманська організація Товариство Червоного Хреста надала допомогу 89 сім’ям (всього 230 особам) продуктами харчування, одягом та засобами гігієни на суму 33959 грн;

На завершення відбулося обговорення актуальних питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *