Cемінар «Легальна зайнятість»

17 серпня 2017року Уманським міським центром зайнятості був проведений семінар «Легальна зайнятість» за участю головного спеціаліста відділу призначення соціальних допомог та субсидій Мовчан Алли Олексіївни.

Розпочала захід начальник відділу активної підтримки безробітних Крупська Алла Мирославівна, яка зазначила, що в умовах сьогодення нагальним стає питання забезпечення дотримання соціальних гарантій, а саме: легалізація зайнятості та погашення заборгованості з виплати заробітної плати, – «Тіньова зайнятість, зарплата в конвертах – проблемні явища, що на сьогодні залишаються актуальними. Адже використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, що суттєво впливають на життя людини. Використання прихованих трудових відносин призводить врешті-решт до зменшення надходжень до бюджету держави, а відтак і зменшення джерел ресурсів для соціальних виплат».

Мовчан Алла Олексіївна інформувала присутніх щодо соціальних виплат малозабезпеченим особам та призначення субсидій, а саме правові аспекти, та зміни які внесені до умов призначення даних виплат: «Максимальна сума субсидії для безробітних громадян працездатного віку не може перевищувати два прожиткових мінімуми. Таке роз’яснення надав Кабінет Міністрів України». "Неофіційні доходи отримує величезна кількість українських домогосподарств. Не сплачуючи нічого в Державний бюджет країни, недоброчесні громадяни хочуть отримати допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг – субсидію у максимальному розмірі.

"Рішення про зарахування 2-х прожиткових мінімумів людям працездатного віку при оформленні субсидії покликане стимулювати населення до праці та офіційного працевлаштування. В такий спосіб держава бореться з тіньовою економікою та прихованою зайнятістю", – йдеться у роз’ясненні.

Захід, в якому  прийняли участь 20 осіб з числа безробітних пройшов у форматі живого спілкування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *