Проведення урочистого зібрання з нагоди відзначення 84 річниці Українського товариства глухих

1 червня 2017 року відбулося урочисте зібрання з нагоди відзначення 84 річниці Українського товариства глухих.

Громадське об'єднання УТОГ пройшло нелегкий, але достойний шлях, накопивши багаті традиції взаємодопомоги, в результаті якого до складу організації входять сім районів: Уманський, Жашківський, Христинівський, Монастирищенський, Маньківський, Звенигородський та Тальнівський. Всього Уманська територіальна організація налічує 227 членів УТОГ, в м. Умань проживає 103 особи.

Працівниками територіальної організації постійно надається допомога у вирішенні соціально – побутових проблем осіб з інвалідністю, працевлаштування, медичного обслуговування, оформлення пенсій, субсидій, отримання палива.

Надається допомога перекладачем у оформленні нотаріальних дій та багато інших питань, які виникають у повсякденному житті.

Уманська міська рада, її виконавчий комітет приділяють значну увагу членам товариства. Щорічно в міському бюджеті передбачаються кошти на надання матеріальної підтримки членам товариства УТОГ, в 2017 році ця сума становить 13 тис.грн.

Управління праці та соціального захисту населення надало допомогу в придбанні комп’ютера, Центром професійної реабілітації осіб з інвалідністю передано друкарську машину для підтримки статутної діяльності товариства УТОГ.

На клопотання організації УТОГ і за підтримки ТОВ «Круїз-Авто» здійснюється безкоштовне перевезення по місту членів товариства УТОГ.

18 травня 2015 року було підписано трьохсторонній договір про співпрацю між ПП «Бліц-таксі» та Уманською первинною організацією УТОГ, де управління праці та соціального захисту населення виступає гарантом дотримання цього договору. Дотримуючись договору про співпрацю, транспортні послуги ПП «Бліц-таксі» членам ТОВ УТОГ надають відповідно до SMS повідомлень.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер привітала громадське об'єднання УТОГ побажала всім міцного здоров'я, щастя, добробуту, витримки та розуміння, щоб кожен день їхнього життя був світлим і сонячним, та вручила солодкий подарунок.

Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Олена Левченко розповіла всім присутнім інформацію про надання субсидій.

На завершення відбулося обговорення актуальних питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *