Відбулося спільне засідання комісій

24 травня 2017 року під головуванням начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер  відбулось спільне засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати  та тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засіданні представники  Уманського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області, Уманської ОДПІ ГУДФС в Черкаській області  поінформували про результати моніторингу, проведеного органами Пенсійного фонду, стосовно страхувальників, які у березні 2017 року нарахували заробітну плану найманим працівникам менше законодавчо встановленого мінімуму за умови відпрацювання повного місяця та повного робочого дня.

Розглянуто також питання погашення заборгованості із заробітної плати та єдиного соціального внеску, страхових виплат до Пенсійного фонду та з відшкодування пільгових пенсій підприємствами міста та фізичними особами, які використовують найману працю, а також дотримання роботодавцями мінімальних гарантій в оплаті праці.

На засіданні заслухано представників 7 підприємств міста, у яких середня заробітна плата штатних працівників нижча від встановленої законодавством. 

За результатами засідання комісії прийнято відповідні рішення щодо посилення контролю за дотриманням законодавства виплати заробітної плати у розмірі не менше мінімального.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *