Управління праці отримало відзнаку імені героя “НЕБЕСНОЇ СОТНІ” Дмитра Максимова”

20 травня 2017 року у м. Київ оголосили переможців конкурсу на "Відзнаку імені Героя "Небесної Сотні" Дмитра Максимова". Відзнака надавалась за внесок у розвиток спортивного життя і фізичної культури для людей із інвалідністю – це чи не перший в Україні конкурс такого формату й характеру.

Ім'я Дмитра Максимова для цієї відзнаки обрано не випадково – 19-річний герой "Небесної Сотні" був надією національної збірної спортивної команди України. Срібний (у командному заліку) та бронзовий (в особистому заліку) призер із дзюдо Дефлімпійських ігор у Софії 2013 року (спортивні змагання найвищого рівня для людей, що не чують); бронзовий призер Чемпіонату світу зі східних єдиноборств серед глухих, що проходив на острові Маргарита (Венесуела) у вересні 2012 року.

Організаторами конкурсу є громадські організації «Родина Героїв Небесної Сотні» та «Відкриті можливості», а сама відзнака втілена в рамках проекту «Встановлення відзнак на честь Героїв Небесної Сотні», який виконує ГО «Родина Героїв Небесної Сотні». Перший етап цього проекту пов'язаний з іменами й особистостями п'ятьох наймолодших полеглих активістів Революції Гідності.

У конкурсі було три номінації – «Організація та розвиток закладів для занять спортом та реабілітації (або окремих програм)», «Благодійний внесок в реалізацію програм занять спортом і реабілітації», «Проведення спортивних змагань на всій території України та в окремих її регіонах» – загалом надійшло 19 заявок із різних куточків України. За кожною із заявок стоїть окрема історія боротьби і перемог – серед них як потужні всеукраїнські організації і проекти, так і окремі люди, які мають інвалідність, а також сили допомагати іншим. Ці історії учасників більш ніж відповідають поглядам Дмитра Максимова – такого, яким згадують юнака очевидці.

Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, зокрема Центр реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок», отримало перемогу в номінації «Організація та розвиток закладів для занять спортом та реабілітації (або окремих програм)», за що було нагородженно грамотою за вагомий внесок у розвиток умов для занять фізичною культурою, спортом та реабілітації проведення змагань для осіб з інвалідністю в Україні.

Церемонія нагородження відбулась на центральній сцені НСК "Олімпійський" в Києві, о 12:00 20 травня 2017 року.

На жаль, так склалося історично, що людей з інвалідністю у нашому суспільстві було прийнято не помічати, відводити очі, не задумуватись. Події останніх років навчили українців емпатії. Зараз розвиток спорту для людей із подібними проблемами стає трендом – ажіотаж під час "Ігор героїв" – змагання з кросфіту для ветеранів АТО, що мають інвалідність, переконливо це довів. Що говорить про те, що наше суспільство таки стає духовно здоровішим, чутливішим, і, в найкращому сенсі, більше проєвропейським. Невипадковим є те, що церемонія нагородження відбулась на День Європи в Україні, адже саме за такі цінності молодь виходила на Майдан.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *