Засідання оперативного штабу для вирішення питань надання допомоги тимчасовим переселенцям з АР Крим та східних регіонів України

17 травня 2017 року в управлінні праці та соціального захисту населення відбулось засідання оперативного штабу для вирішення питань надання допомоги тимчасовим переселенцям з АР Крим та східних регіонів України.

На засіданні були присутні представники відділу охорони здоров’я, відділу освіти, Уманського міського Центру зайнятості, Уманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області, відділу з питань цивільного захисту та оборонно-мобілізаційної роботи, волонтери, громадські організації.

Інформацію про внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованої території та східних регіонів України, які тимчасово перебувають в м. Умань доповіла заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Левченко Олена Олександрівна, яка зазначила що станом на 17 травня 2017 року на обліку в координаційному центрі перебуває 1090 внутрішньо переміщених осіб (634 сім’ї), в тому числі 294 дитини  до 18 років, 237 громадян похилого віку та інвалідів. Виїхало 435 осіб.

В місті проживає 655 осіб, з них 176 громадянина похилого віку, 107 сімей з дітьми в яких виховується 150 дітей до 18 років.

Фахівці із соціальної роботи обстежили матеріально-побутові умови проживання 410 сімей внутрішньо переміщених осіб із складанням відповідного акту. При обстеженні надаються консультації з приводу отримання соціальних допомог, виплат пенсій, працевлаштування, отримання гуманітарної та матеріальної допомоги та інше за потреби.

189 сім’ям призначено адресну державну грошову допомогу для відшкодування житлово-комунальних послуг.

Робочою групою для перевірки фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб обстежено 19 сімей внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до Порядку використання коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або районів проведення антитерористичної операції затвердженої постановою КМУ від 01.10.2014 року № 535 направлено реєстр на 10 осіб вищезазначеної категорії для виплати допомоги у комісією з питань надання одноразової грошової допомоги Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації.

– протягом оздоровчої кампанії 2016 року 67 дітей внутрішньо переміщених осіб забезпечені послугами оздоровлення та відпочинку. Станом на сьогодні  5 дітей внутрішньо переміщених осіб перебуває на черзі для оздоровлення, з них 1 дитина оздоровлюється в МДЦ «Артек», 1 дитина УДЦ «Молода гвардія»;

– осіб пройшли курс соціально-реабілітаційних послуг в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами;

забезпечено соціальні гарантії:  подано  336 запитів справ для отримання соціальних допомог – надійшло 336 справи, з них призначено 243 – пенсійних  та 93 – соціальних допомог;

– відділенням благодійної діяльності управління праці та соціального захисту населення надано 179 сім’ям  продуктові набори та одяг;

– Уманська організація Товариство Червоного Хреста надала допомогу 89 сім’ям (всього 230 особам) продуктами харчування, одягом та засобами гігієни на суму 33959 грн;

– З нагоди Міжнародного дня сім`ї 15 травня 2017 року в кафе Центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення відбулося свято для дітей з багатодітних сімей, в якому взяла участь і багатодітна сім’я із сходу України. Фахівці соціальної робити управління праці та соціального захисту населення проводили конкурси та розваги для дітей, а вихованці Уманської дитячої школи мистецтв подарували всім присутнім святковий концерт.

На завершення засідання відбулося обговорення актуальних питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *