Круглий стіл на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству»

11-12 травня 2017 року в м. Київ відбувся круглий стіл на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству», організований Міністерством соціальної політики України, міжнародним благодійний фондом «Українська фундація громадського здоров’я» та Організацією «Право на здоров’я» (Health Right International).

Учасниками заходу були спеціалісти структурних підрозділів, відповідальних за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім’ї.

Від міста Умань взяла участь начальник відділу координації надання соціальних послуг Сорокопуд Вікторія Сергіївна.

Відкрила круглий стіл Федорович Наталія Володимирівна – заступник Міністра соціальної політики України.

Павлюк Ольга Миколаївна та Бриковський Олег Ярославович, представники Міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» доповіли про законодавчі ініціативи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, основні положення Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульської конвенції).

Про досвід роботи мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, впровадження в Україні інноваційної моделі притулків для потерпілих від гендерно-зумовленого, у тому числі домашнього насильства розповіли представники Міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» Цветкова Наталія та Яловська Вікторія.

Принципи та підходи надання допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства – вимоги Стамбульської конвенції та мінімальні стандарти надання допомоги потерпілим доповіла кандидат педагогічних наук, директор Міжнародного гуманітарного центру «Розрада» Бондаровська Валентина Матвіївна.

Начальник управління превенції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Лабунь Андрій Володимирович розповів про підходи до налагодження ефективної взаємодії з уповноваженими підрозділами органів Національної поліції у сфері запобігання та протидії насильству.

Директор Києво-Святошинського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Мельниченко Оксана Миколаївна доповіла про установи, де можуть перебувати постраждалі від насильства в сім’ї.

Про роль міжнародних організацій у сфері запобігання та протидії домашньому насильству повідомила національний менеджер проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Руденко Тетяна Євгенівна.

На завершення заступник Міністра соціальної політики Федорович Наталія Володимирівна дала відповіді на актуальні питання.

Зі слів Вікторії Сергіївни, вона отримала безцінний досвід, який обов’язково стане в нагоді під час вирішення питань запобігання та протидії домашньому насильству в м.Умань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *