В Умані вшанували 31 роковини Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2017 року біля пам’ятника «Чорнобиль 1986» відбувся мітинг, присвячений 31-шим роковинам Чорнобильської катастрофи.

В урочистостях взяли участь секретар Уманської міської ради Людмила Кирилюк, начальник управління Галина Кучер, депутат Черкаської обласної ради, голова постійної комісії Черкаської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Олег Баштан, депутат Черкаської обласної ради, член постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Валентин Судакевич, депутат Уманської міської ради Анатолій Яценко.

Під час мітингу ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС були вручені: Почесна грамота Черкаської обласної ради, Почесні грамоти виконавчого комітету Уманської міської ради та Подяки управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради з матеріальною допомогою за кошти міського бюджету, Пам’ятні ордена та медалі Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України «За мужність», медалі «За врятовані життя», «Ліквідатор» і Почесні грамоти міської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України». Важкохворим інвалідам-чорнобильцям, ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Судакевич В.Г., Баштан О.В., Лаута В.В., Сокур І.В. вручили матеріальну допомогу.

В рамках цієї дати в місті проведено конкурси на кращий малюнок на тему: „Чорнобиль очима дітей” та на кращий твір «Подорож книгами «Герої Чорнобиля поруч». За результатами конкурсів визначено переможців, яких на мітингу нагородили Почесними грамотами Уманської міської організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» та грошовими винагородами, водночас відзначені Почесними грамоти педагоги, які підготували дітей до конкурсів.

За вагомий особистий внесок у становлення та розвиток громадської організації, плідну співпрацю та з нагоди 31-ої річниці Чорнобильської катастрофи вручено посвідчення «Почесний член Уманської міської організації „Союз Чорнобиль України” Косенку Івану Семеновичу.

Урочистий мітинг завершено хвилиною мовчання за померлими чорнобильцями, покладанням вінків та квітів до пам’ятника «Чорнобиль 1986». Священики Свято-Миколаївського кафедрального собору провели панахиду за померлими ліквідаторами Чорнобильської катастрофи.

Після мітингу в актовій залі Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г.Шевченка за участю студентів Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г.Шевченка та Уманського медичного коледжу відбувся концерт-реквієм, присвячений 31-ій річниці Чорнобильської трагедії та благодійний обід для вдів і інвалідів в їдальні гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г.Шевченка.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *