Екскурсія на підприємство-найкраща школа практичних вмінь та навичок

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.

У цей день більш, ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається відповідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці на виконання розпорядження міського голови від 04.04.2017 № 89-р Олександра Цебрія 19 квітня 2017 року відбулася екскурсія для учнів електро-технічних спеціальностей Уманського професійного ліцею, Уманського професійного аграрного ліцею та Агротехнічного коледжу УНУС на Уманські енергетичні мережі.

Зі вступним словом виступив головний державний інспектор з питань праці Управління Державної праці у Черкаській області Горошко Микола Тимофійович.

Головний інженер Уманських енергетичних мереж Могелюк Олександр Петрович ознайомив учнів з виробничими приміщеннями та засобами електротехнічного захисту.

Голова Уманської міської районної організації товариства Червоного Хреста України Чорна Валентина Андріївна провела тренінг з надання першої долікарської допомоги.

На завершення начальник управління праці та соціального захисту населення Кучер Галина Михайлівна підсумувала важливість дотримання заходів з охорони праці на робочому місці та в побуті задля збереження здоровя та людського життя .  

Зі слів учнів, найбільше запам’ятався  тренінг з надання першої долікарської допомоги, який дав їм практичні навички, що знадобляться в повсякденному житті.

Маємо надію, що організовані заходи сприятимуть освіченості  учнів, студентів та майбутніх фахівців та збереже їх здоров’я і життя.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *