Нарада з підготовки та проведення заходів з нагоди Всесвітнього дня охорони праці під гаслом: «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці»

За ініціативою Міжнародної організації праці для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці. Україна відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685 також відмічає цю дату. Девіз Дня охорони праці у 2017 році за рекомендацією Міжнародної організації праці – «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».

Охорона життя і здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливе соціальне значення, адже здоров’я працівників є національним багатством держави, оскільки безпосередньо впливає на працездатність людини, а відтак – на її добробут і подальший розвиток держави.

Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства, а збереження здоров’я та життя працівників залежить від кожного, хто бере участь у трудовій діяльності. Тому важливо пам’ятати, що дотримання законодавства у сфері охорони праці, розвиток культури охорони праці у суспільстві стане запорукою збереження здоров’я працівників та найціннішого – людського життя.

Зважаючи на важливість профілактики нещасних випадків та професійних захворювань міський голова Олександ Цебрій 04 квітня видав розпорядження № 89-р, відповідно до якого в місті створено організаційний комітет з підготовки та проведення заходів з нагоди Всесвітнього дня охорони праці та розроблено самі заходи, що включають проведення конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», конкурс на кращого спеціаліста з охорони праці міста, брейн-ринги у вузах, навчальні тренінги, науково-практичні конференції, посадку дерев.

12 квітня 2017 року в управлінні праці та соціального захисту населення відбулось засідання оргкомітету за участі: начальника відділу охорони та умов праці управління праці та соціального захисту населення Пустового Олександра Миколайовича; начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в м. Умань Качанової Лариси Петрівни; заступника начальника відділу освіти Уманської міської ради Миколенко Ірини Олександрівни; представника Уманського національного університету садівництва Паєвського Петра Борисовича; заступника начальника відділу житлово-комунального господарства Уманської міської ради Загороднього Валентина Бориславовича.

Начальник управління праці та соціального захисту населення  Кучер Галина Михайлівна зауважила, що метою заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб'єктів господарювання, громадських організацій до проблеми збереження життя і здоров’я працівників та культури охорони праці в Україні і в нашому місті зокрема.

Під час засідання було визначено переможців конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей».

На завершення відбулося обговорення актуальних питань по організації заходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *