Прес-конференція з представниками організацій-надавачів житлово-комунальних послуг

31 березня 2017 року в управлінні праці та соціального захисту населення відбулася прес-конференція з представниками організацій-надавачів житлово- комунальних послуг. На зустріч запрошені: начальник абонентського відділу КП «Уманьводоканал» Яцишина Жанна Дмитрівна, начальник абонентського відділу КП «Уманське ремонтно-експлуатаційне управління №3» Радощук Володимир Олександрович, начальник абонентського відділу КП «Уманьтеплокомуненерго» Непогатенко Ніна Миколаївна, ВАТ "Уманські енергетичні мережі" Петрова Оксана Юріївна, начальник абонентського відділу ТОВ «Екоклінер» Левченко Наталя Вікторівна.

Розпочала конференцію начальник управління праці та соціального захисту населення Кучер Галина Михайлівна, яка розповіла про стан призначення субсидій.

Станом на 31.03.2017 року кількість одержувачів житлової субсидії становить 21200 сімей, середній розмір субсидії -1890,00 грн.

Протягом 2016 року опрацьовано 22700 звернень. З початку 2017 року опрацьовано 2390 звернень.

В 2016 році вперше за призначенням субсидії звернулося 6240 заявників, в 2017 році – 786 заявників.

В 2016 році проведено 207,7 тис. перерахунків діючих субсидій, а в 2017 році – 27,6 тис.

Це індивідуальні перерахунки за зверненням громадян через зміну характеристики послуг, зміну складу зареєстрованих, тощо та масові перерахунки в зв’язку зі зміною тарифів Уманського ремонтно-експлуатаційне управління, об’єднання співвласників багатого поверхового будинку. Підприємство теплових мереж щомісячно проводить коригування тарифу на послугу теплопостачання без лічильника в залежності від температури зовнішнього середовища.

З березня 2017 року збільшився ся тариф на електроенергію.

За обсяг, спожитий до 100кВт год електроенергії в місяць – 0,90 грн.

За обсяг, спожитий понад 100 кВт год. – 1,68 грн.

Одержувачам субсидії  проведено автоматичний перерахунок, в зв’язку зі зміною тарифу на електроенергію.

При всіх масових перерахунках обов’язкова плата залишається без змін.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2017 року № 51 переглянуті окремі соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами, які застосовуються для призначення житлових субсидій в опалювальний період

Це стосується енергоносіїв для опалення житлових приміщень. Зокрема, зменшено соціальні нормативи використання для: природного газу для індивідуального опалення: з 5,5 куб. метра до 5,0 куб. метра на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць, електричної енергії для індивідуального опалення: з 65 кВт год до 51 кВт год на 1 кв.метр опалювальної площі на місяць, теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентам, житлові будинки яких обладнані будинковими приладами обліку: з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць.

Також переглянуті коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу  на потреби опалення в багатоповерхових будинках.

Для Черкаської області коригуючі коефіцієнти становлять для 1-2- поверхових будинків – 1,091 (не змінено);для будівель на 3 і більше поверхів – 0,795 (був 0,636).

Постанова набирає чинності з 1 травня 2017 року.

Термін дії всіх призначених субсидій закінчується в квітні 2017 року. З травня 2017 року буде проведено нове призначення одержувачам субсидії.

Для розрахунку субсидій на новий термін (без звернення громадян) управління самостійно збирає інформацію про розмір платежів та забезпеченість житловою площею та дані про доходи всіх зареєстрованих осіб.

На виконання спільного листа Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства з питань житлово-комунального господарства України Департамент соціального захисту населення  Черкаської облдержадміністрації надав рекомендації щодо впровадження електронного обміну такою інформацією між управлінням праці та соціального захисту населення і організаціями-надавачами житлово-комунальних послуг.

Запити будуть створюватись в управлінні та подаватись до організацій у вигляді електронних файлів. Зворотна інформація від організацій буде надходити також в електронному вигляді.

На закінчення відбулося обговорення та відповіді на запитання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *