Засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати

22 березня 2017 року відбулось чергове засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також спільне засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Засідання провела заступник голови комісії, начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер. Розглянуто питання погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, страхових виплат до Пенсійного фонду та з відшкодування пільгових пенсій підприємствами міста та фізичними особами, які використовують найману працю, а також дотримання роботодавцями мінімальних гарантій в оплаті праці.

За даними Головного управління статистики у Черкаській області станом на 01.03.2017 заборгованість з виплати заробітної плати по місту становила 320,3 тис. грн. Борг мав місце на двох підприємствах ДП "Черкасиоблавтодор" щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство: філія "Уманська ДЕД" – 286,3 тис. грн., філія "Уманський райавтодор" – 34,0 тис. грн. За оперативними даними станом на 22.03.2017 борг із заробітної плати на зазначених підприємствах погашено у повному обсязі.

В 2016 році розмір середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій міста (з чисельністю працюючих 10 осіб і більше) становив 3701,0 грн. і порівняно з 2015 роком збільшився на 21,6 %.

Середній розмір оплати праці в місті був у 2,3 рази вище рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діяли на кінець 2016 року (1600 грн.), але на 447,0 грн. або 10,8% менше заробітної плати, яка склалась по області (4148,0 грн.). За розміром середньомісячної заробітної плати наше місто посідало п’яте місце серед міст обласного значення.

За підсумками проведеної роботи надано ряд оперативних доручень та прийняті рішення, спрямовані на удосконалення роботи з погашення заборгованості із заробітної плати та підвищення рівня оплати праці працівників міста.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *