Міська благодійна акція «Від серця до серця»

В Україні у січні 2006 року був створений Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до Серця», засновники якого (молоді люди) поставили перед собою мету – порятунок життя і здоров’я дітей та повернення довіри громадськості до благодійних організацій шляхом провадження діяльності за принципами прозорості, простоти, всестороннього контролю і публічного звітування.

12 років поспіль Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» проводить благодійні акції з метою забезпечення дитячих лікарень якісним медичним обладнанням.

17 березня 2017 року в Уманскій міській раді відбулося засідання організаційного комітету з підготовки і проведення міської благодійної акції «Серце до серця».

Лозінська Жанна Петрівна заступник міського голови, голова організаційного комітету розпочала нараду, на якій були присутні Кучер Галина Михайлівна – начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, заступник голови організаційного комітету, Сорокопуд Вікторія Сергіївна-начальник відділу координації надання соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, секретар організаційного комітету, Погрібняк Олександра Борисівна представник редакції радіомовлення м. Умань та Уманського району, Циктор Анна Ігорівна – головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради, Гейко Тетяна Миколаївна – начальник відділу культури Уманської міської ради, Декарчук Олександр Сергійович – начальник служби у справах дітей Уманської міської ради, Коваленко Аліна Анатоліївна – директор КП  «Телекомпанія Умань», Алєксеєнко Юлія Вікторівна – головний спеціаліст відділу освіти Уманської міської ради, Мусатова Тетяна Петрівна – заступник головного лікаря Уманського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, Токунов Сергій Іванович – керівник відділу Уманського міського інформаційно-аналітичний центру медичної статистики, Слуцька  Анна Володимирівна – голова правління БОБФ «Воля», Солтусенко Ольга Олександрівна – голова ради Уманської міської дитячої організації «Гарт», Ходаківська Ірина Петрівна –  в.о.  начальника відділу інформації та  зв’язків з громадськістю Уманської міської ради, Чантурія Ія Венаріївна – в.о.начальника відділу економічного розвитку Уманської міської ради, Базилевська Вікторія Вікторівна – директор Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок» та представники волонтерських організацій навчальних закладів міста.

Заступник міського голови Жанна Лозінська розповіла, що в усіх областях України в березні проходить ХІІ акція з метою збору коштів для закупівлі медичного обладнання дітям, які мають вади зору.

Основні цілі акції: розвиток волонтерського руху в Україні за принципами європейських стандартів; привернення уваги та повернення довіри громадськості до благодійності шляхом використання прозорої системи звітності; виховання відповідальності та формування моральних цінностей у молоді України; покращення ситуації із наявністю якісного медичного обладнання у дитячих обласних лікарнях України.

На зібрані під час зазначеної акції кошти відповідно договору  Фонд придбає медичне обладнання та безкоштовно передасть його у користування в дитячу лікарню м. Умань для діагностики і лікування хворих дітей.

Минулого року спільними зусиллями по всій Україні волонтерами було зібрано 3 177 437, 11 грн., за рахунок яких придбано медичне обладнання для реанімаційних відділень в обласні лікарні України. В місті Умань зібрано 7037 грн. В рамках акції «Серце до серця» для педіатричного відділення № 1 (для недоношених, новонароджених та дітей раннього віку) міської дитячої лікарні  придбано та встановлено НЕОНАТАЛЬНИЙ ПУЛЬСОКСИМЕТР «СХ 100-ОАО16А», який коштує 14 тисяч гривень.

В м. Умань збір коштів проводять волонтери (учні шкіл, студенти професійно-технічних, вищих навчальних закладів), які матимуть при собі спеціальні скриньки фонду та посвідчення волонтера. Всі благодійники будуть відзначені символічними сердечками.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Кучер Галина Михайлівна проінформувала присутніх про хід акції, заходи по місту та закликала до активної співпраці.

Гарний приклад нашій громаді показала заступник міського голови Лозінська Жанна Петрівна, яка першою розпочала цю акцію.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *