Потяг єднання «Труханівська січ»

14 березня 2017 року в м. Умань прибув волонтерський агітаційний  потяг єднання «Труханівська січ». Акцію ініційовано волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної Єдності з метою сприяння консолідації суспільства, піднесення патріотичного духу громадян, розвитку волонтерського руху, розвінчування міфів російської пропаганди, активізації міжрегіонального співробітництва, зокрема з реалізації культурних, освітніх та інформаційних проектів, спрямованих на налагодження діалогу та зміцнення взаєморозуміння жителів різних регіонів держави у справі розбудови в Україні.

На міському залізничному вокзалі під музику оркестру наших гостей зустріла та привітала заступник міського голови Лозінська Жанна Петрівна.

Учасники акції розділились на групи для всеохоплюючого знайомства з містом.

30 осіб, якими опікувалось управління праці та соціального захисту населення розпочали з відвідування Реабілітаційного комплексу для людей з особливими потребами по вул. Комарова 7б. З вступним словом виступила начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Кучер Галина Михайлівна. Вона розповіла про роботу з людьми з особливими потребами, учасниками АТО, плани на майбутнє та провела екскурсію комплексом. Учасники були вражені поставленою роботою по наданню реабілітаційних послуг по типу санаторних та найновішому сучасному обладнанню, яке допомагає відновлювати потенційні сили та здоров’я тих, хто цього потребує.

На зустріч з гостями міста завітав міський голова Олександр Цебрій, який привітав учасників потягу єднання з Днем українського добровольця, що в цьому році вперше відзначається в нашій державі. Спільно з начальником управління Галиною Кучер міський голова вручив грамоти за героїзм та мужність, проявлені при захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районах проведення антитерористичної  операції та з нагоди відзначення  дня Українського добровольця та матеріальну допомогу Юрченку Тарасу Сергійовичу, Козорізу Тарасу Володимировичу, Семенчуку Владиславу Михайловичу, Плахтій Олексанлру Федоровичу, першим добровольцям нашого міста. Серед гостей також був доброволець, якого в свою чергу привітали і вручили подарунок.

Гості провели час в мальовничій перлині Умані-дендропарку «Софіївка».

На прощання біля залізничного вокзалу військовослужбовці частували учасників акції солдатською кашею з польової кухні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *